Vierde Pilot gig in aanbouw

Nadat vorig jaar de eerste twee polyester gigs van Roeisloepen.nl in gebruik zijn genomen, hebben veel roeiers kennis kunnen maken met dit nieuwe product uit Nederland. In oktober kwam nr. 3 uit de mal, die bedoeld is als demonstratieboot. De roeivereniging Vegt en Spieghel uit Nederhorst Den Berg tekenden voor de opdracht voor de nr. 4, die begin februari in de vaart komt.

Roeisloepen.nl bouwt twee Cornish Pilot Gigs

Na een winter vol onderhoud aan roeisloepen heeft de werkplaats van Roeisloepen.nl twee nieuwe polyester Gigs gebouwd. De eerste vaart bij KWV De Kaag en heet Nerissa. De tweede is zondag in de vaart genomen en vaart bij GWV De Vrijbuiter uit Loosdrecht. Aan de hand van de opgedane ervaringen bij de bouw en het gebruik van de eerste twee Gigs wordt de productiemethode verder verfijnd.

Mal voor Cornish Pilot Gig

Het was een spannende dag toen de nieuwe mal van de Cornish Pilot Gig los moest komen van het voorbeeld. Maar inmiddels is alles gereed voor de productie van de eerste polyester Gig van Nederland. Deze gigs zijn exact het evenbeeld van de Engelse poly gigs. Dit nieuwe model is evenals die van Trevor Deakin en Fushion Cornish Pilot Gigs afgeleid van de houten Gwineas uit St. Goran. Hiermee blijft het een unieke eenheidsklasse. Roeisloepen.nl is klaar voor de eerste opdracht om een gig te bouwen!

IMG_20161020_151904.jpg